lauantai 23. toukokuuta 2015

Gluteenitonta pastaa parvekkeella

Kehittelin jälleen uuden pastareseptin.:) Tosin koska päivällinen venähti klo 22 paikkeille, oli kiljuva nälkä ja kaikki kattilat likaisena, toteutin sen riisinuudelin avulla. Toisin sanoen pastasta tuli gluteeniton. Ja helposti, koska riisinuudelin päälle voi kaataa vedenkeittimestä kuumaa vettä ja n. minuutissa on valmista.


Kahden nälkäisen aikuisen annoksiin laitoin:

3 riisinuudelimöykkyä (moninpakkauksesta)
2 avokadoa
1 kesäkurpitsan
1 pienen pussin katkarapuja
4 kynttä valkosipulia
hieman auringonkukkaöljyä

Paistoin katkarapuja sekä paloitellut kesäkurpitsat (erikseen), käytin valkosipulia ja avokadoa pannulla. Ei ehkä olisi tarvinnut, mutta avokado on itselleni vielä vieras hedelmä. Ensimmäistä kertaa kokkailen siitä jotain. Tämän pitäisi nyt olla kohtuullisen terveellinen ja huonoa kolesterolia alentava ruoka.:) Täyttävää ja hyvää ainakin.


Nautin valoisista illoista ja öistä niin kauan kuin niitä kestää.:) Ruotsin armeijan ylijäämävillapaita huolehtii lämmöstä. Todella kestävää ja hyvää tekoa muuten, ja maksoin siitä vain 5 € Varustelekassa.

Lasitetun parvekkeen sisustaminen tuo pientä luksusta arkeen. Pöytä on dyykattu roskiksesta ja korjattu kuntoon. Pöytäliinan ompelin Ikean jämäpalakorista tekemästäni löydöstä. Kynttilänjalka on kierrätyskeskuksesta. Lautaset ovat kuitenkin Iittalan. Kehitin filosofian, jonka mukaan nätiltä astialta nautittu ruoka tekee onnellisemmaksi. Mitä tyytyväisempi ihminen on ruokaansa, sitä täyttävämmältä se tuntuu. Eli hyvä ruoka, kauniit astiat ja mukava ympäristö tuottavat nautintoa, joka tyydyttää paremmin kuin silloin, jos joku näistä asioista on pielessä.

Tosin jos ympäristö on upea ja ruoka hyvää, ei astioita välttämättä tarvita lainkaan.;) Kuten lounaspiknikillä, joita olemme matkaillessa harrastaneet.

Taustalla soi mustarastaan laulu.

Tätä kirjoittaessani kuitenkin kuuntelen Guillaume de Machaut'n keskiajalla säveltämää musiikkia, josta etsin teidän iloksenne esimerkin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että päätit jakaa ajatuksiasi.:)