maanantai 25. toukokuuta 2015

Koiraskräppäystä, osa 1


Klikkaa digiskräppileiska alkuperäisessä koossaan auki täältä! En vieläkään ole päättänyt varmaksi, päivitänkö tällaiset taidepläjäykset jatkossa tänne vai Luovaan Luolaan.:p Uuden blogin puolesta puhuu päivitysten suurempi aktiivisuus, sekä ulkoasu, joka sallii leveämmät kuvat.

Lily syntyi phalèneksi, mutta pitkällisen identiteettivekslailun jälkeen päätti nostaa korvansa pystyyn. Nuorena se rakasti agilityä, hyppäsi ketterästi isojen koirien pöytäesteelle, ja muutenkin suoritti keinulaudat sun muut huimapäisellä vauhdilla.

Astmani puhjettua koirat muuttivat vanhempieni luokse, mistä siitäkin tuntuu kuluneen pieni ikuisuus. Vuonna 2012 Lily sai sydänkohtauksen ja kirjoitin pienen runonpätkän:

"Jäljellä on vain muistoja,
ja kohta muistaakseni
tarvitsen valokuvan;
hauras todiste siitä,
että olit olemassa."

Tiedostan aina vain paremmin ikäni, kun opiskelen ihmisten kanssa, jotka kävivät vasta kolmatta vuotta Lilyn syntymän aikaan - jolloin itse olin vähän päälle 20-vuotias idealisti, joka kovasti pohdiskeli elämän tarkoitusta ja sitä, miten pystyisi jättämään jälkensä maailmaan.

Lilyltä katkesi maitokulmahammas farkkujeni lahkeeseen, kun se innostui roikkumaan puntissa. Milloin ei raastanut kengännauhoja. Se oppi sahaamaan poskihampaillaan lakanoihin reikiä ja äitini kylpytakin vyön katki.

Lopulta me muutumme fiktioksi, muistoista kumpuaviksi tarinoiksi. Meistä tulee tyyppihahmoja, jotka kuvataan aina samojen kohtausten kautta. Jokin aines todellisesta, alkuperäisestä elämästä säilyy niin kauan kuin ihmiset muistavat.

Ehkä joskus kirjoitan koiratarinoita.:) Toistaiseksi tyydyn digiskräppäykseen. Tykkään tästä enemmän kuin aidoilla materiaaleilla skräppäämisestä siksi, että pystyn kuvankäsittelyohjelmalla toteuttamaan monia sellaisia juttuja, mitkä eivät oikeasti noin vain onnistuisi. Lisäksi taidot pysyy yllä ja aina välillä kehittyykin. Sekä kuvat on joka tapauksessa digimuodossa, ja netistä pystyy lataamaan ilmaisia tarvikkeita. Koska ne ovat ilmaisia, tarkemmin sanottuna usein linkwarea (= pitää linkittää tekijän sivulle), liitän postauksiin aina kiitokset materiaaleista.

Tähän leiskaan olen käyttänyt ilmaisia materiaaleja sivustoilta Cajoline-Scrap ja Binty Designs, sekä lataamaani brushia sivulta myphotoshopbrushes.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että päätit jakaa ajatuksiasi.:)