perjantai 21. elokuuta 2015

Kaunista kirjoitussyksyä


Paljon on vettä virrannut ajatusten joessa sen jälkeen, kun tein nämä ATC:t. Korttiaskartelu on yksi tapani jäsentää mielen virtaa kirjoittamisen suhteen - ja muutenkin. Olen väsännyt ATC:tä myös sairauksista.

NaNoWriMon aika koittaa taas marraskuussa. Suosittelen kaikille, jotka haluavat vapauttaa luovuuttaan kirjoittajina.:) Puhun asiasta nyt, koska tässä olisi jokunen kuukausi aikaa valmistautua. Luoda tarinan runko, jne. Ideana on siis kirjoittaa romaanikäsis kuukaudessa, mutta ei se niin justiinsa ole. Eli kaikki säännöt, mitä sivustolta löytyvät, on tarkoitettu rikottaviksi.:)

Pohjimmainen idea tuossa haasteessa on haastaa itsensä omistautumaan kirjoittamiselle kuukauden ajan. Millään muulla ei ole väliä. Tosin itseäni alkujaan kutkutti nimenomaan tarkoitus luoda mitä tahansa roskaa, vailla päätä tai häntää, kunhan tuottaa 50 000 sanaa. Jos kärsii siitä, ettei suomeksi kirjoittaessa sanamäärä kartu kuten englannissa, voi vaikka täydentää tarinaa copy/paste -tekniikalla.;) Automatiikka sen sanamäärän kuitenkin tarkistaa, eikä luomuksia ikinä julkisteta missään.

Oma käsikseni sai alkunsa tuosta ajatuksesta: mitä tahansa roskaa. Sitten rakastuin siihen roskaani niin paljon, että vaihdoin suuntaa. ATC:ssä on läsnä sama luomisen, tekemisen vapaus. Voi tuottaa pienen taideteoksen, vaikka ei osaisi piirtää. Tosin oma kortteiluni on edetessään saanut astetta vakavamman suunnan, missä on hyvät ja huonot puolensa.

Runojen lukeminen open mic -tilaisuuksissa tuntuu myös älyttömän vapauttavalta. Fiilis on hieno, kun uskaltautuu voittamaan pelkonsa ja esittämään omia tekstejä.

Kirjoittajatreffien tarkoitus on olla jonkinlainen kirjoittajien vertaistukiryhmä. Tervetuloa mukaan, jos kiinnostaa ja asutte sopivan matkan päässä.:)

Ja tietty täytyy vielä mainostaa torstain 27.8. Myyrmäen omaa taiteiden yötä. Siellä on myös mahdollisuus tehdä ja vaihdella ATC-kortteja taidekorttipajassa.

Mainostusta pitää jatkaa toteamalla, että Lähiönäyttämö järjestää näytelmäkirjoittamisen kirjoittajatreffejä vastaavaa ryhmää Malminkartanon kirjastossa. Helsingin puolella siis, mutta naapurissa.:)

Taustalla soi Amazing Blondel: Seascape

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että päätit jakaa ajatuksiasi.:)