lauantai 1. elokuuta 2015

Heinäkuun värit


Heinäkuun viimeisenä päivänä emme jaksaneet kokkailla kotona, vaan kävimme päivällisellä Bembölen Kahvituvassa. Paikka on yksi meidän kantiksistamme, tuttu vuosikymmenien takaa. Onhan se seissyt paikoillaan muutaman sata vuotta, eikä paikallisille tarvitse mainostaa.:)


Kalakeitto on kuulemma palaamassa listalle lähitulevaisuudessa. Kalasopan puuttuessa valitsimme kesän herkuista mozzarellasalaatit. Hyvää oli.:) Suosittelen myös köyhiä ritareita, vaikka emme niitä tällä kertaa syöneetkään.


Poseeraus parkkipaikalla.;) Hattu on HESY:n kirpputorilta, huivi Fidan kirppikseltä, vanha tuttu jakku kierrätyskeskuksesta, paita Lindexiltä, hame KappAhlista, vyö Varustelekasta ja laukku NT Bagsista.

Tuntuu hassulta, että kirpputori tai kierrätys jotenkin "ylevöittää" ketjukauppojen vaatteet. Voisin ihan hyvin sanoa, että hattu on H&M:n mallistoa ja takki KappAhlin. Meille pulleroille ei löydy valikoimaa kovinkaan laajalti.:( Valikoimien puutteesta voisin kirjoittaa pitkän valituksen, mutta en tällä kertaa ryhdy siihen.


Tänään koitti jo elokuu. Tätini kävi miehensä kanssa hakemassa mansikoita ja toivat meille laatikollisen. Perkasin ja pakastin sen runsaassa tunnissa.:) Kuuntelin Iskelmäradiota ja Jussi keri lankaa vyyhdiltä keräksi. Keski-ikä -experience.;) Lapsena opitut taidot jylläävät aina vain vahvempina. Kauan sitten perkasimme äitini kanssa mansikoita ja hän keitti huonommat hilloksi. Kattilat porisivat liedellä yötä myöten ja kuuntelimme radiota, josta -80 -luvulla tuli kutakuinkin samaa musiikkia kuin nyt Iskelmästä.

Nyt harppaan ysärinuoruuteni musiikkiin, rakkaaseen eurohumppaan, amispoppiin, vai miksi sitä kutsuisi? Ja kyllä, olen myös istunut yhden hifiauton takapenkillä. Kajareista kaikui korvia särkevällä volyymilla mm. Pink Floydia. Miellyttävämpää oli käydä diskoissa dokaamassa ja tanssimassa aamuyöhön asti.;) Siihen aikaan (17-19v.) en vielä ollut paksu kirjoittajanrenttu, vaan kuuma pakkaus. Paljon tyhmempi tosin kuin nykyään.

2 kommenttia:

 1. Kiva postaus :). Eikö ookkin muuten mielenkiintoista, että nyt on ns. muotia kaikenlainen "mummoilu". Nuoremmankaan näköistä marjojen kerääjää ei pidetä enää omituisena, 90-luvun musa on tehnyt paluuta (esim 90-luvun festarit), virkkaaminen ja kutominen on jees jne. Mun mielestä on kiva että mennään back to basics, nykyaikana kaikenlainen turha kikkailu (netti, älyluurit, tabletit, aktiivisuusrannekkeet....) vie jotenkin huomiota pois autenttisilta asioita. Vaikka niistä itsekin tykkään. Ja esim ruoan laittaminen itse, miten hyvää ruoka onkaan kun jaksaa sitä edes joskus itse kokata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:D Joo, se on todella hauska ja hassu asia, että mummot on nykyään trendien edelläkävijöitä.:) Itsekin huomaan silti välillä, että pitäisi rajoittaa omaa netin ja somen käyttöä. Älykännykkä on vissiin kohta pakko hankkia, koska pankkitunnukset poistuu.:( Aktiivisuusrannekkeisiin en ole tutustunut, mutta toisaalta harrastan ulkoilua tai liikuntaa sen perusteella, mikä tuntuu hyvältä, ja tiedän ihan omasta kropastani ja pään sisältä, että unirytmini on juuri nyt sekaisin.;)

   Ja ruoka ruokana.:) Ei protskuja, hiilareita, superfoodia tai muutakaan, vaan hyvää ruokaa, josta voi nauttia.

   Toisaalta sitten taas mietin, pitäisikö hankkia tabletti ja bluetooth-kaiuttimet, että saisi Spotifyn kuulumaan olohuoneessa tai parvekkeella? Läppärille pitää aina järjestää tilaa, vaikka on sekin aika helppo nostaa paikasta toiseen.:) Ja tableteissa sekä lukulaitteissa on se sama vika kuin läppärissä, että ne tarvitsevat virtaa. Kirjan tai lehden voi ottaa käteensä milloin vain, eikä kukaan rajoita siirtämistä laitteesta toiseen. Samoin CD-levy toimii aina, jos on toimiakseen. Kokeilin joskus musiikin nettikauppaa, mutta kun biisit eivät toimineet enää tietokoneen uusimisen jälkeen, en ole sen jälkeen ostanut ainuttakaan digibiisiä. Siitä huolimatta laitteet hajoavat, ja täytyy ostaa uusi aina joskus. Siksi en usko, että ostaisin koskaan e-kirjaa, koska raha menisi hukkaan. Ilmaiseksi lataaminen on eri asia.

   Poista

Kiitos, että päätit jakaa ajatuksiasi.:)