tiistai 15. syyskuuta 2015

Miehenä eläneet naiset

Myyrmäen taiteiden yö meni hyvin, koulu alkoi ja nautinnollista kiirettä riittää, kävimme Kiiski open micissä Helsingissä ja Ateneumissa katsomassa Tarujen kansat -näyttelyn. Mistään näistä ei valitettavasti ole julkaistavaa kuvaa.:p

Sen sijaan, koska olen viime viikkoina puhunut muutamaan otteeseen menneisyydestäni yliopisto-opiskelijana, päätin julkaista täällä tieteellisiä kirjoituksiani.

Ensin tarjoan teille luettavaksi kandidaatintutkielmani vuodelta 2006 - sen jälkeen olen tosin päätynyt käyttämään käsitettä "miehenä eläneet naiset". Kandityöni käsittelee sitä, miten 1700-luvun englantilainen sanomalehti esitti naisiksi paljastuneet. Paljastuminen on aina olennaista, koska muuten tuntisimme historiasta vain miehiä.

Kirjoitin syventäviin opintoihin kaksi teoriapainotteista esseetä vuonna 2008, tässä niistä ensimmäinen. Se käsittelee naisten miehenä elämisen perinnettä. Koska toden totta, sellainen perinne on olemassa.

Toinen esseeni vuodelta 2008 puolestaan pohdiskelee laajemmin queer-teoriaa ja historiantutkimusta.

Kaikki tekstit ovat tekijänoikeuslain alaisia! Viittaukset luonnollisesti sallittu tieteellisten käytäntöjen mukaan. Ota yhteyttä, jos haluat erityisesti kysyä jotain.:)

EDIT: Linkit päivitetty! Nyt tulevat suoraan PDF-tiedostot ladattavaksi tai katsottavaksi. Aiemmin olivat Google Drivella, mutta siirsin ne ilmenneiden ongelmien vuoksi omaan sivutilaani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että päätit jakaa ajatuksiasi.:)