lauantai 20. kesäkuuta 2015

Kirjoittamisen soundtrack


Lochesin linnassa Ranskassa vuonna 2013 kuvaamaani, vangin satoja vuosia sitten kaivertamaa graffitia, seuraa musiikkipostaus.:) Kirjoittaessani musiikki on minulle todella olennainen juttu. Kuuntelen kyllä muutenkin levyjä tai radiota kotona, mm. ruuanlaiton tai lukemisen taustalla.

Kirjoittaessa musiikki on silti erityisen tärkeä väylä päästä käsiksi tiettyihin tunnetiloihin. Olen puhunut tästä asiasta ihmisten kanssa ja toiset puolestaan vaativat hiljaisuutta. Heitä kaikenlainen ylimääräinen ääni häiritsee liikaa, eikä kirjoittaminen silloin onnistu.

Minullekaan mikä tahansa musiikki ei käy, vaan biisivalintojen on oltava juuri oikeat. Onneksi Jussi ei välitä asiasta, hänelle sopii hyvin joustavasti kaikki, eikä taustahäly häiritse.

Juurihoidon jälkeen olen taas hieman tipahtanut pois kauniista maailmastani - hammaslääkärin tuoli ja suu täynnä metallia on liian realistinen kokemus. Tänne kirjoittaminen auttaa osaltaan jäsentämään ajatuksia ja pitämään yllä fiilistä.

Tänään etsin näytiksi kolme kappaletta, joihin aina palaan kirjoittaessani. Ne istuvat niin hyvin romaanikäsikseni maailmaan. Ensimmäinen, Enyan Long Long Journey, voisi olla romaanin tunnari. Queenin Too Much Love Will Kill You puolestaan istuu moniin draamallisiin kohtauksiin, ja Blackmore's Nightin I Think It's Going To Rain Today toimintakohtauksiin.2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista! Itse olen niitä hiljaisuuden tarvitsijoita. En voi tehdä mitään, jos on taustamusiikkia. Kuuntelen musiikkia aika harvoin, silloin en taas tee mitään muuta. Äsken kuuntelin tuon Enyan kappaleen, se on tosi kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit!:D Jussikin itse asiassa sanoi, että kun olin Oxfordissa, hän yritti käyttää taustamusiikkia. Mutta kirjoittamisesta ei tullutkaan mitään. Yksin ollessaan hän siis tarvitsee hiljaisuutta, ja musiikki häiritsee. Sen sijaan minun soittamani biisit eivät haittaa. Jännä reaktio. Varmaan hän pystyy sulkemaan "taustamelun" pois, mutta itse valittu musiikki ei toimi samaan kategoriaan.

      Poista

Kiitos, että päätit jakaa ajatuksiasi.:)